Candle Magic.. Wat is het en hoe werkt het

Gepubliceerd op 5 maart 2023 om 07:00

Een kaars staat symbool voor het element vuur, voor de kracht van de zon en de levensenergie. Alleen al het aansteken van een kaars zorgt direct al voor een spirituele en magische sfeer. Vuur reageert snel op magische handelingen en wensen waardoor dit een krachtig manifestatietool is. Je gebruikt de energie die vrijkomt bij het branden van de kaars in combinatie met jouw wens. Dit samen; de energie van de kaars en jouw eigen energie, vormen de magie.

Kaarsenmagie is eeuwen oud, het wordt door alle volken over de hele wereld bij rituelen ingezet. Denk bijvoorbeeld aan het uitblazen van de kaarsjes op de taart en een wens doen met je verjaardag, pure magie en voor decades een traditie in ons eigen land. "It's just as simple as that". Niet helemaal... zo is jou intentie, je concentratie, de spreuk en ook de kleur van de kaars belangrijk bij kaarsenmagie. 

Hoe werkt kaarsenmagie?

Stap 1: Kies je doel, als je weet welke wens je graag zou realiseren, probeer dan te visualiseren hoe het eruit zal zien als de magie heeft gewerkt. Als de magie bijvoorbeeld bedreven wordt om een nieuwe baan aan te trekken, visualiseer dan je droombaan. Ook kun je bijvoorbeeld vragen om meer geld, in dat geval kun je een goed gevulde bankrekening visualiseren. Zie voor je wat je wilt bereiken met je wens.

Stap 2: welke kleur kaars is geschikt voor jou wens of doel?
Kies de kleur van de kaars of de kaarsen met zorg uit. Kaarsen die van binnen en van buiten dezelfde kleur hebben werken het allerbeste. Kleuren hebben ieder hun eigen golflengte, trilling en kracht. Een kaars die bestaat uit één kleur kan jouw wens met extra kracht het etherisch veld in sturen.

De betekenis van de kleur van een kaars voor kaarsenmagie

Rood: Is een activerende kleur die staat voor kracht, vastberadenheid, voor moed, kracht bij tegenwerking en voor veranderingen in moeilijke omstandigheden. Ook wordt deze kleur gebruikt bij liefde, passie, verlangen, energie, zelfvertrouwen en seksuele potentie.

Oranje: Is een goede kleur voor gezondheid, enthousiasme en vreugde. De kleur wordt ook gebruikt voor persoonlijke vruchtbaarheid of om bijvoorbeeld een project vrucht te laten dragen. Ook bij het vinden van aantrekkingskracht, vriendelijkheid, actie, creativiteit en succes.

Geel: Staat voor licht en wordt gebruikt voor leren, kennis en inzichten. Ook is dit een goede kleur voor samenwerking, optimisme, duidelijkheid, nieuwsgierigheid en hoop.

Groen: Wordt gebruikt om succes, geluk, groei, geld en voorspoed aan te trekken. Maar ook voor werk, persoonlijke doelen, stabiliteit, kalmte, evenwicht en betrouwbaarheid.

Blauw: Staat voor wijsheid, vrijheid en vrede. Helpt bij het verleggen van grenzen en zorgt voor vertrouwen en veiligheid. Deze kleur wordt gebruikt bij genezing, reinigen van de ziel, communicatie, inspiratie en rust.

Paars: Wordt gebruikt bij spirituele groei, ambitie, dromen en het verhogen van capaciteiten. Maar ook bij eigenwaarde, zelfstandigheid, kracht, macht, een hoger plan, genezing en idealisme.

Roze: Wordt gebruikt bij de zachtere aspecten van liefde zoals vriendelijkheid, voor verzoening en harmonie. Voor liefde, vrede, romantiek, emoties, eer, vriendschap, trouw, een open mind en vrouwelijkheid.

Wit: Is de basiskleur van de kaarsenmagie en staat o.a. voor levenskracht, energie, de start van iets nieuws, spiritualiteit en vreugde. Maar ook voor maanmagie, zuiverheid, reinheid, meditatie, spirituele kracht, bescherming. Wit kan eigenlijk voor alle wensen gebruikt worden omdat het alle kleuren in zich heeft, twijfel je dus: kies dan een witte kaars.

Zwart: Is de kleur van bescherming en het weghalen of verdrijven van negatieve energie. Maar ook voor healing.

Shop hier onze self-made MANIFESTATIE KAARSEN of deze mooie Maria KAARS van VONK! x SAGE&SAVAGE