Cleanse and charge je edelstenen

Gepubliceerd op 12 maart 2023 om 15:29

Edelstenen absorberen gedurende de dag veel energie. Het is belangrijk dat je de stenen goed verzorgd door deze tijdig te reinigen en op te laden zodat ze goed hun werk kunnen doen. Er zijn verschillende manieren om edelstenen te reinigen en op te laden.
Wij hebben de beste manieren voor je op een rijtje gezet. 

SAGE

Reinig je edelstenen met de krachtige rook van salie.

Verzamel al je edelstenen en neem ze mee naar buiten of dicht bij een open raam zodat alle negatieve energie direct weg kan.
Net als ons lichaam zijn edelstenen graag geaard.
Het beste is om ze direct op aarde te leggen of een ander natuurlijk oppervlak.

Beweeg de edelsteen door de rook en laat de rook de edelsteen ongeveer 30 seconden omhullen. Als je het gevoel hebt dat de steen nog steeds veel energie vasthoudt, houdt de steen dan nog eens 30 seconden in de rook.

Palo santo en wierook van sandelhout zijn ook geschikt voor het reinigen van edelstenen. 

 

 

STROMEND WATER

Water neutraliseert alle negatieve energie die in een edelsteen is opgeslagen en brengt het terug naar de aarde als geleidende bliksem.

Natuurlijk is natuurlijk stromend water zoals bv een beekje of waterval het beste voor reiniging, maar een kraan werkt ook prima. Zorg er in ieder geval voor dat je edelsteen helemaal onder water staat en dep deze droog na het reinigen. Je mag elke steen ongeveer 30 seconden in stromend water houden.

LET OP! Deze methode is NIET geschikt voor broze edelstenen zoals oa fluoriet, kyaniet, seleniet, apofylliet, mandarijnkwarts, gips, lepidoliet, opaal, azuriet, apatiet, haliet, malachiet, turkoois, ulexiet, labradoriet, celestiet, pyriet en hematiet. Zoek van te voren uit of jou steen tegen water kan.

 

ZOUTWATER

Door de geschiedenis heen wordt zout al gebruikt voor het zuiveren van ongewenste energie en het verbannen van negativiteit.

Als je in de buurt van de zee woont, kun je daar een kom vers zout water verzamelen, zo niet, dan kun je een eetlepel himalayazout toevoegen aan een kom lauw water en het water goed roeren tot het zout is opgelost.

LET OP! Deze methode NIET geschikt voor edelstenen die zacht of poreus zijn. Deze methode is ook NIET geschikt voor edelstenen die sporen van metaal bevatten. Zoek van te voren uit of je stenen tegen zoutwater kunnen. Stenen die dat niet kunnen zijn oa fluoriet, seleniet, apofylliet, mandarijnkwarts, gips, lepidoliet, opaal, azuriet, apatiet, haliet, calciet, malachiet, turkoois, ulexiet, labradoriet, celestiet, pyriet en hematiet.

 

DE VOLLE MAAN

Er zijn meerdere manieren om je edelstenen op te laden.

De krachtigste manier om dit te doen is door ze een nacht te laten baden in het licht van de volle maan.

De volle maan kan de energie van een edelsteen zuiveren en de positieve frequenties die de steen vasthoudt opladen. Je kunt de edelsteen bv op de vensterbank van je raam plaatsen of je legt hem buiten direct in het maanlicht.

LET OP! Als je je edelstenen buiten legt houd dan rekening met de weersomstandigheden. Niet alle edelstenen kunnen tegen regen of tegen mist.

 

DE ZON

Een edelsteen opladen in zonlicht verhoogt de vitaliteit. 

Plaats je steen in direct zonlicht buiten of in een raam om alle energie van de zon gedurende de dag te absorberen.

Hoewel dit een even krachtige methode is als opladen onder de volle maan is deze methode niet geschikt voor alle edelstenen. Sommige stenen kunnen hierdoor verkleuren.

LET OP! Deze methode NIET geschikt voor alle edelstenen. Stenen die hier niet tegen kunnen zijn oa amethist, aquamarijn, aventurijn, beryl, celestiet, kunziet, larimar, malachiet, opaal, rozenkwarts, toermalijn en turkoois. Zoek van te voren uit of jou edelsteen tegen zonlicht kan.

 

SELENIET

Seleniet is vernoemd naar Selene, de godin van de Maan. Seleniet is een heel bijzonder mineraal dat andere edelstenen reinigt.

Zorg eerst dat je je seleniet reinigt en oplaadt door de steen in natuurlijk licht te leggen (30 minuten in zonlicht of een nacht in maanlicht). 

Leg je edelstenen 24 uur op een groot stuk seleniet. Je kunt hier bv onze seleniet maan voor gebruiken. Seleniet trekt alle negatieve energie uit andere edelstenen die ermee in aanraking komen.