Smudge it! Zo smudge je je huis...

Gepubliceerd op 20 maart 2023 om 13:25

Je huis reinigen met salie, palo santo en/of andere kruiden helpt negatieve energie te verwijderen. In dit blog lees je hoe je een smudge rookceremonie uitvoert.

Als je gevoelig bent voor trillingen en energie wil je dat er, zeker in je huis, een fijne harmonie heerst. Je huis reinigen met witte salie is dan een goede keuze. 
Smudgen of smudging met witte salie is een oud ritueel. De grijswitte blaadjes van de Salvia Apiana hebben namelijk spirituele krachten. Met salie je huis reinigen zou ruimtes kunnen ontdoen van geesten en andere negatieve energie, maar ook de negatieve energie in jezelf. Tijdens een ceremonie laat je de smudgestick en/of palo santo zachtjes smeulen. Zo komt er gauw weer rust in de tent! 

Wanneer is HET moment om te smudgen?

Zware energie van activiteiten en emoties kan zich ophopen in je huis. Wanneer je huis zwaar aanvoelt kun je door je huis energetisch te reinigen met salie  zulke stagnerende energien verwijderen.

Over het algemeen zijn de volgende gebeurtenissen een goed moment om je huis te reinigen:

  • Bij een nieuw begin (geboorte, trouwen, verhuizing etc)
  • Loslaatprocessen (verkoop, overlijden, scheiding, ontslag etc)
  • Drempel situaties (ziekte, levenscrisis)
  • Cyclische feesten (winter- en zomerzonnewende etc)

Zo begin je met je huis reinigen met salie

Wil je je huis energetisch reinigen met salie? Begin dan eerst altijd met op fysiek niveau schoon schip te maken. Maak schoon, ruim op, doe overbodige spullen weg en schep orde. Daarna kun je beginnen om op energetisch niveau je huis te cleansen.

Intentie is key!

Het is belangrijk om je te realiseren dat de energiestroom altijd je intentie volgt, dus ga vooral met een positieve en doelbewuste mindset te werk. Denk aan wat je wel wilt en focus je daarop, focus je niet op wat je niet wilt. Ontkenningen gebruik je dus niet, het universum kent het woordje 'niet' of 'geen' niet en interpreteert daarom een intentie met een ontkenning erin negatief.

Werk van beneden naar boven met rook

Wanneer je je huis met rook reinigt kun je het beste van beneden naar boven te werk gaan, dit omdat rook opstijgt. Vergeet vooral de hoeken van de kamers niet. In de hoeken hopen negatieve energieën zich het meest op. Zet je ramen en deuren open tijdens het reinigingsproces zodat alle negatieve energieën makkelijk hun weg naar buiten kunnen vinden. 
Werk bij voorkeur met een veer omdat deze de kracht van het werk kan versterken. Maar je kunt ook krachtige, vegende bewegingen maken van je handen. Zo breng je stilstaande energieën in stroming met vloeiende bewegingen en worden vastzittende energieën opgeschud.

Safety first!

Werk altijd veilig en zorg dat je tijdens de ceremonie je huis niet in de fik zet. Let op waar je rook langs laat gaan en kom dus niet te dicht bij gordijnen, kleedjes of ander brandbaar materiaal. Hou een vuurvaste schaal of abalone schelp met zand om de stick in te kunnen uitdrukken bij de hand.

Je eigen aura smudgen 

Iedereen heeft ook een persoonlijk energieveld, een aura. Deze kun je ook reinigen met witte salie. Laat de rook over je hele lichaam glijden, van je voeten richting je hoofd en weer terug. Terwijl je dit doet, stel je dan voor dat de rook alle negatieve energieën in zich opneemt.

Handige smudge tools shop je hier:

SMUDGE ACCESSOIRES 

SMUDGESTICKS

PALO SANTO