Het verhaal achter Sagrada Madre

Gepubliceerd op 13 februari 2023 om 12:58

Verliefd! Dat zijn wij op deze prachtige producten van Sagrada Madre...

 

Sagrada Madre is in 2018 opgericht in Argentinië door twee broers met de intentie om kwalitatief goede en innovatieve wierook- en smudgeproducten te produceren. Al snel werd het een familiebedrijf waar ook vrienden bij werden betrokken. Inmiddels is het bedrijf verder uitgegroeid en biedt het werk en inkomen aan maar liefst honderd families. 50% van de werknemers zijn vrouw, waaronder veel alleenstaande moeders.

Het bedrijf werkt op verschillende niveaus Fairtrade. Door de ingrediënten die worden gebruikt, hoe de werknemers worden uitbetaald en hoe er kan worden verkocht door lokale (maar inmiddels ook internationale) wederverkopers. De meeste van de bloemen, harsen en kruiden die worden gebruikt in de wierook zijn van lokale oorsprong. Er is direct contact met de telers en plukkers. Wat het land zelf niet te bieden heeft wordt Fairtrade ingekocht uit andere landen.

 

Samen met de producenten van de ingrediënten worden workshops in duurzaamheid en permacultuur georganiseerd. Het bedrijf wil op deze manier bijdragen in de transitie van het landbouwsysteem om ook op de lange termijn zo duurzaam mogelijk te kunnen produceren. 

Vanaf begin af aan is Sagrada Madre betrokken bij de herbebossing van palo santo in Peru. Met de oorspronkelijke 'communities' in dit land werken ze direct samen om zorg te dragen dat er net zoveel, maar liefst nog meer, geplant wordt als gebruikt. Naast deze herbebossingsprojecten in Peru dragen ze ook bij aan het planten van bomen over de gehele aarde. 

Door iets terug te geven aan Moeder Aarde willen ze de wereld meer vrede, liefde en positieve energie geven. 

 

 

Laat je verrassen door deze unieke producten van Sagrada Madre.

Shop hier de incense kruiden&bloemen, insence pure harspremium smudgebombs, kruiden smudgebombs en smudgesticks.

 


Sagrada Madre laat zich vertalen als 'Heilige Moeder', Moeder Aarde, Pacha Mama; de pure, zuivere, aardse en energetisch vrouwelijke kracht.